Vad är thaimassage

Grundaren av thailändsk massage och medicin sågs ha varit Shivago Komarpaj, som sågs ha varit Buddhas läkare för över 2 500 år sedan. I själva verket är historien om thaimassage mer komplex än denna legend om en enda grundare.

Thailändsk massage, är en kombination av influenser från indiska, kinesiska, sydostasiatiska kulturella sfärer och medicin traditioner. Thaimassage visar starka influenser från indisk yoga men den tydliga fokuseringen på energipunkter antyder en stark länk till traditionell kinesisk medicin. Traditionen lär ha till största delen muntligen gått i arv från lärare till elever, ofta inom familjer.

De få kvarlevande texterna blev bokstavligen ristade i sten år 1832 när kung Rama III placerade dessa på väggarna till buddhisttemple Wat Pho i Bangkok. Detta tempel är fortfarande det största centret för utbildning i traditionell thailändsk massage och medicin.

Basic behandlingar

Traditonell thailändsk massage

En massageteknik som är en konst och har gamla anor där massören använder tummar, armbåge, knä och fötter för att arbeta, trycka på vissa punkter och sträcka ut muskler för att frigöra blockeringar/knutor som orsakar smärta och värk i kroppsdelarna. Tekniken kan upplevas ganska hård men ger effektiv verkan och resulterade att frigöra energi och ökar rörlighet i kroppen.

Aromamassage

Behandlingen är en avslappnande massage som är lätt och mild, där en speciell olja masseras in med långa rörelser för att ge verkan. Oljemassage verkar avslappnande för kroppen och själ genom att spänningar lättas upp. Resultatet är minskad värk i muskler och en avkopplande kropp som får dig att känna dig harmonisk och att vara i balans.

Mixmassage

En blandning mellan den traditionell och aromamassage, den är lagom hård, vilket vi rekommenderar för dig som önskar något mellan de två typer av massage. I behandlingen sträcker den traditionella massagetekniken ut muskelspänningar och frigör knutor samtidigt verkar den speciella massageoljan uppfriskande för kroppen. Behandlingen ökar blodcirkulationen samtidigt som oljan verkar avslappnande.

 

Mini behandlingar

Minimassage- rygg & nacke

Behandlingen utförs under ca 30 minuter med fokus på övre ryggen, nacken samt huvudet. Denna massage är för dig som känner dig stel i nacken och axlar på grund av stress eller stillasittande arbete. Massagen lösgör stela muskler och öka rörligheten och ger ny energi.

Zonterapi - thailändsk fotmassage

Zonterapi utförs genom en tryckteknik där massören använder zon stav, tummarna att arbeta med de reflexiva zonerna av fötterna, vilka motsvarar olika organ och kroppsdelarna. Behandlingen börjar från fötterna och därmed sträcker sig upp till vaderna. Den är bra till dig som har trötta, stumma och stela fötter.

Djupgående behandlingar

Terapi Massage

Den är en behandling som genomförs endast av certifierade terapi massörer. Massören arbetar med en speciell tryckteknik och använder sig av armbågar, armar samt händer. Denna speciell massage behandlar problem på djupet och löser upp muskelspänningar i kroppen. Effektiv för cirkulations blockeringar, stress, värk samt sömnproblem. Under och efter behandlingen kan viss smärta upplevas på ömma ställen, då massören jobbar på djupet för att massagen ska ge effekt.

Örtmassage

Massagen utförs med hjälp av varma thailändska örtknyten som ångas upp. Behandlingen börjar med en frigörande massage därefter pressas örtknyten mot området som ska behandlas. Örtknyten innehåller fler olika örter bland annat limeblad, ingefära, citrongräs och med fler som är erkända för att minska svullnader och ger lindring vid muskelvärk och även vid ömma leder och nerver.